Ii romanesti de la Breaza – bucurie pentru sufletele noaste!

Anda Manescu a decis, prin activitatea intreprinsa, sa duca mai departe traditia iei de Breaza. Dupa cum declara, “s-a nascut cu acul in mana”, bunica sa fiind cea care a invatat-o sa coasa mai intai pe etamina, astfel incat “sa-si faca mana”, trecand ulterior la un nivel mai avansat, realizand broderie pe panza de borangic.

In cadrul atelierului din Breaza, se realizeaza ii romanesti, 100% lucrate manual, unde si alte tinere invata sa brodeze modelele traditionale astfel ca traditia are sanse sa supravietuiasca generatiilor care urmeaza.

Ii romanesti autentice sau replici? Cum le deosebim?

Din pacate, in contextul pietii internationale  au aparut replici ale iilor romanesti produse in India si China, de aceea atunci cand doriti sa achizitionati o ie, este bine sa acordati o atentie mai mare daca va doriti sa purtati o piesa autentica, realizata manual.

Pentru cei care nu se pricep foarte bine, replicile pot trece drept originale desi este evident cat sunt de diferite: nicio copie nu are ajur intrucat broderia respectiva se monteaza cu ac si atat in spartura panzei, neputandu-se realiza la masina. Un alt detaliu este “cretul” din jurul gatului ce se poate realiza doar manual intrucat se coase pe fire, cu un nod specific. La replici, cretul se realizeaza printr-un snur banal sau o bentita.

De asemenea, la achizitionarea unei ii, este util si suficient de cele mai multe ori, sa verificati broderia pe spate. Se va vedea in mod clar daca lucrul este manual sau a fost obtinut mecanic. Broderia realizata la masina se poate distruge foarte usor daca se trage de un capat de ata.

Asadar, mai multa atentie cand doriti sa achizitionati ii romanesti autentice si nu replici chinezesti sau indiene.

Ii romanesti produse cu dragoste in atelierul de la Breaza al Andei Manescu!

Dupa cum spuneam si mai sus, in cadrul atelierului de la Breaza, iile se obtin cu maiestrie si multa dragoste fata de traditie, acestea realizandu-se de mana in totalitate, astfel ca istoria nu se pierde ci ramane intiparita in modelele inedite pe care le realizam, romanii putandu-se bucura de pastrarea traditiei.

Modelele lucrate sunt autentice din zona Breaza, fiind respectate si perpetuate exact in modul in care au fost transmise de inaintasi.

Daca doriti sa aflati mai multe despre intregul proces si sa fiti martorii acestuia, ne puteti vizita oricand in una din locatiile noastre: la Breaza sau la Bucuresti. Vom fi bucurosi sa va primim si sa va relatam cat mai multe despre aceste ii romanesti si mai exact despre povestea iilor de Breaza.

Poarta ii romanesti cu broderie autentica de Breaza!

Daca va doriti o tinuta impresionanta, prin care sa iesiti in evidenta si sa fiti admirati de catre persoanele din jurul vostru, trebuie sa aveti in garderoba cel putin o ie pe care sa o asortati diverselor articole vestimentare purtate in fiecare zi.

Comandand ii romanesti de la Breaza, veti avea garantia ca acestea sunt lucrate manual, asadar autentice 100%.

Dupa comanda, livrarea se face rapid si eficient prin serviciile de curierat, insa numai dupa ce suntem convinsi ca produsele comandate sunt pe placul vostru. In acest sens, acordam si consultanta de specialitate!

Va asteptam cu drag!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *