Protejeaza-ti angajatii de frigul daunator cu imbracaminte de protectie adecvata!

In plina iarna, angajatii pot fi deosebit de vulnerabili daca sunt nevoiti sa-si desfasoare activitatea in aer liber, in cladiri neincalzite sau in anumite zone folosite pentru depozitarea la rece a anumitor produse cu care lucreaza, asa ca un set de imbracaminte de protectie este mai mult decat necesar. De asemenea, lucratorii expusi aerului rece sau vantului extrem pot pierde cu usurinta o cantitate excesiva de caldura corporala. Rezultatul poate fi imbolnavirea angajatului, chiar si in conditiile unei temperaturi moderate, de 10-15 grade Celsius, asta in lipsa unui echipament adecvat de protectie impotriva frigului constant. Trebuie sa stiti ca anumiti oameni sunt mult mai predispusi catre raceala decat altii. Cei mai vulnerabile sunt persoanele in varsta si cei cu diabet zaharat, hipertensiune arteriala sau boli de inima.

Opteaza pentru imbracaminte de protectie, esentiala in sezonul rece!

Un pas important pe care il puteti face pentru a va proteja angajatii in sezonul rece il reprezinta educarea acestora cu privire la utilizarea corecta a imbracamintei de protectie.

  • Lucratorii trebuie sa se imbrace in straturi, aproximativ 3 straturi de haine lejere, pe considerentul ca acestea reusesc sa mentina o temperatura corporala mai crescuta decat hainele foarte stranse pe corp.
  • Imbracaminte de protectie in tesaturile potrivite. Cele mai bune materiale in acest sens sunt lana, matasea sau sinteticele, pentru ca sunt capabile sa mentina umezeala departe de corp. Al doilea strat purtat at trebui sa fie din lana sau sintetic, pentru a asigura izolarea, in prezenta eventualei umezeli. Stratul exterior trebuie sa asigure protectie impotriva vantului si a ploii, dar sa permita si aerisirea, pentru a preveni supraincalzirea lucratorilor in timpul unei activitati intreprinse.
  • Protejarea capului. Ca si restul corpului, capul este extrem de vulnerabil la pierderile de caldura pe timp de iarna, asa ca muncitorii care sunt expusi frigului au nevoie de protectia capului. Casa sau caciula trebuie sa se extinda peste urechi pentru a le proteja de degeraturi. Unii lucratori pot necesita purtarea unei masti.
  • Protejarea mainilor si a picioarelor. Degetele de la maini si de picioare sunt sensibile la frig, asa ca manusile si cizmele sunt elemente de imbracaminte de protectie foarte importante pentru a asigura confortul in timpul muncii. Ambele trebuie sa fie izolate si rezistente la apa.  
  • Imbracaminte de protectie suplimentara. Imbracamintea se poate uda in contact cu zapada, gheata sau ca urmare a transpiratiei. Lucratorii ar trebui sa evite purtarea imbracamintei umede, deoarece apa conduce caldura departe de contactul cu corpul. Pentru a se proteja, muncitorii ar trebui sa aiba intotdeauna un rand de haine in plus, in caz in care cele purtate in timpul activitatii devin ude.

Imbracaminte de protectie de la Mabo Invest

La Mabo Invest gasesti tot ce ai nevoie in materie de imbracaminte de protectie pentru a asigura confortul si bunul mers al activitatii atribuite. De la imbracaminte impermeabila, articole pentru protectia capului in timpul iernii, veste si accesorii pentru protectia in sezonul rece, accesand magazinul online www.maboinvest.ro veti avea acces la orice articole de imbracaminte si incaltaminte pentru protectia lucratorului, iar daca nu gasiti ce trebuie, puteti oricand sa contactati unul dintre membrii echipei prin apel telefonic la numarul de telefon 0740.253.570 sau e-mail cu solicitarea la office@maboinvest.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *