Reciclare sticla – Viitorul il creezi tu

Zi de zi o folosim si recunoastem ca ne face viata mai usoara, dar prea putine stim despre ce inseamna procesul de reciclare sticla si ce implica aceasta. Suntem inconjurati de ea in toate aspectele vietii, de la borcanul cu dulceata, la oglinda, parbrizul masinii, ecranul computerului sau chiar becul pe care il stingem si aprindem de atatea ori pe zi, de aceea nici nu concepem viata moderna fara ea. Cu alte cuvinte nici un alt produs nu o poate inlocui si sa beneficiem de aceleasi caracteristici.

Reciclare sticla – Nu lasa pe maine binele pe care il poti face azi

RECICLARE-STICLA

In fiecare zi avem posibilitatea de a recicla cate ceva, iar sticla poate fi cu siguranta una dintre ele. Desi este fragila si se poate sparge repede, poate fi utilizata ca materie de baza pentru alte produse asemanatoare. Iata cateva date importante legate de aceasta:

  1. Sticla este o combinatie de nisip, calcar si carbonat de sodiu anhidru, ce sunt amestecate si topite la temperaturi foarte inalte, creand o structura lichida si maleabila.
  2. Depinzand de scopul final pentru care este folosita, aceasta poate fi turnata, suflata, presata, colorata, gravata sau decorata. Fiecare proces necesita timp si energie, ca sa nu mai spunem ca e nevoie si de un strop de indemanare.
  3. Spre deosebire de alte materiale aceasta este impermeabila si nu are miros, adica nu au loc interactiuni intre ambalaj si produs, pastrand astfel prospetimea si gustul acestuia. Acesta este un factor cheie pentru ca astfel produsul nu isi pierde niciodata din proprietati.
  4. Fiind inerta din punct de vedere chimic este si 100% reciclabila, adica poate fi recilata din nou si din nou fara a pierde din puritate si claritate.
  5. Cantitatea de energie folosita pentru topirea si fabricarea  unei noi sticle este de 40% mai mare decat pentru a o recicla. Emisiile de dioxid de carbon generate sunt considerabile, dar daca am lua drumul reciclarii, vor fi cu 315 tone mai putine emisii de CO2 la 1000 tone de sticla.

Fiind strivita si transformata in cioburi, este o materie mult mai ieftina decat materia prima, ca sa nu mai spunem ca temperatura de topire este mult mai joasa.

  1. Datorita naturii sale anorganice, sticla nu se descompune, deterioreaza sau corodeaza niciodata, asa cum o face cartonul sau alte reziduri. Odata colectata, ea trece printr-un proces de spalare, sortare pe colori si substante componente, inainte de a fi strivita si topita.

Reciclare sticla cu ajutorul firmei Cami Comexim: Transforma imposibilul in posibil

Activitatea de reciclare sticla este un proces de transformare si de reutilizare a ceea ce noi, oamenii moderni numim deseuri. Este un proces meticulos de colectare, sortare, curatare, un proces de care suntem cu totii constienti ca e necesar pentru protejarea mediului inconjurator.

Suntem o echipa  cu un spirit tanar si dinamic, si interesul nostru, recunoastem, sunt deseurile dumneavoastra. Oferim  o varietate de servicii de colectare – reciclare, precum sticla, hartie – carton, mase plastice, fier si electrice-electronice.

Va asteptam online pe www.reciclare-hartie.ro, sa ne cunoasteti si sa fim parteneri in proiecte indraznete.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *